DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Pejović s poslanicima CDU-a: Vidljiv napredak Crne Gore

Pejovic sa poslanicima CDU 13 04 2017Predsjednik Komisije za međunarodne odnose, evropske i evroatlantske integracije GO DPS-a Aleksandar Andrija Pejović razgovarao je danas s poslanicima kluba Demohrišćanske partije u pokrajinskim parlamentima Hesena i Brandenburga, Manfredom Pencom i Gordonom Hofmanom.

 

Sagovornici su razmijenili mišljenje o napretku Crne Gore u procesu pristupanja EU, te aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u zemlji.

 

Predsjednik Komisije Aleksandar Andrija Pejović je upoznao goste s tekućim i planiranim aktivnostima u pregovaračkom procesu, istakavši punu posvećenost Vlade da u planiranim rokovima i efikasno zaokruži sveobuhvatan proces reformi koje će Crnoj Gori osigurati mjesto u NATO-u i EU. Na toj liniji je upoznao sagovornike s prioritetima Vlade u narednom četvorogodišnjem periodu, s fokusom na dalji rad na jačanju vladavine prava, unapređenju ekonomskog rasta, reformi javne uprave i snaženju administrativnih kapaciteta za obaveze iz budućeg članstva u EU.

 

Poslanici CDU su istakli da su rezultati procesa integracije u EU i NATO u Crnoj Gori svakim danom sve vidljiviji i istakli podršku za nastavak reformskih aktivnosti u svim oblastima prenijevši uvjerenje da će oni doprinijeti daljem političkom, ekonomskom i ukupnom društvenom napretku Crne Gore. U okviru razgovora, poslanik pokrajinskog Parlamenta Hesena Manfred Pentz je saopštio svoje mišljenje, da bojkot Parlamenta ne odgovara demokratskim principima i da posmatrano iz svog ugla to ocjenjuje neprihvatljivim.