DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Milošević - Koh-Laugvich: DPS čvrsto opredijeljena da formalizuje procese EU i NATO integracija

milosevic-koh l fes 2017Politički direktor Demokratske partije socijalista Crne Gore Tarzan Milosevic sastao se danas sa Ursulom Koh Laugvič, direktorkom regionalne kancelarije za Srbiju i Crnu Goru Fridrih Ebert fondacije.


Upoznavajući je sa aktuelnom društveno političkom situacijom, direktor Milošević se osvrnuo na ukupna dešavanja koja su prethodila parlamentarnim izborima, a posebno na politički ambijent koji je karakterisao dan kada su izbori održani i nakon proglašenja rezultata. Tokom razgovora, politički direktor DPS-a je upoznao sagovornicu sa činjenicom da su rezultate izbora i njihovu regularnost potvrdile sve relevantne međunarodne posmatračke misije, kao i da je visoka izlaznost potvrda povjerenja građana u politike koje im garantuju proevropsku i prozapadnu budućnost. U tom smislu, on je istakao da bojkot Parlamenta od strane opozicije nema valjano utemeljenje, ukazujući takođe na nekonzistentnost opozicije u dijelu ideoloških i programskih načela. Milošević je zaključio da nova Vlada na čelu sa DPS-om ostaje čvrsto opredjeljena za procese integracija u EU I NATO i njihovu formalizaciju, što će dodatno garantovati ne samo stabilnost Crne Gore, već i čitavog regiona.


Laugvich je ocjenila da je Crna Gora u međunarodnim krugovima prepoznata kao lider u Regionu kada su u pitanju EU I NATO integracije i izrazila nadu da će Crna Gora ostvariti svoje strateške ciljeve da bude dio evropskih i evroatlantskih struktura.


Sagovornici su izrazili spremnost za nastavak saradnje u cilju snažnije demokratizacije crnogorskog društva.

 

Demokratska partija socijalista Crne Gore