DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

„Forhtenštajner Krajs“ u posjeti DPS-u

Forhtenstajner Krajs u posjeti DPS-u 24 10 2016Politčki direktor DPS-a Tarzan Milošević i predsjednik Komisije za održivi ekonomski razvoj Glavnog odbora DPS-a i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za energetski i industrijski razvoj Ranko Milović primili su danas delegaciju austrijske organizacije „Forhtenštajner Krajs“, koju predvodi njen predsjednik prof. dr. Josef Hehtl.


Uvažavajući činjenicu da je posjeta usmjerena na ocjenu aktuelne društveno političke i ekonomske situacije u Crnoj Gori, delegacija je izrazila posebno interesovanje za ukupan društveno politički ambijent u toku izbornog procesa i post izbornu dinamiku u Crnoj Gori, kao i za procese EU i NATO integracija, i u sklopu toga perspektivu Crne Gore u pogledu ekonomskog razvoja.


Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević je predstavio rezultate parlamentarnih izbora koji su održani 16. oktobra, a koji su od strane domaćih i medjunarodnih posmatračkih misija ocjenjeni kao slobodni, fer i demokratski. On je istakao da rezultati izbora govore ne sumnjivo da DPS i progresivne ideje i dalje imaju najveću podršku medju crnogorskim stanovništvom, te da je Demokratska partija socijalista sa osvojenih 36 mandata potvrdila svoju dominantnu ulogu u ukupnim društveno političkim procesima u Crnoj Gori. U nastavku, Milošević je dodao da se ubrzo očekuje sastav nove Vlade, DPS-a sa tradicionalnim partnerima, medju kojima su i manjinske partije, a koja će obezbijediti kontinuitet politike kako bi se u narednom periodu finalizovali procesi EU i NATO integracija.


Osvrćući se na perspektivu ekonomskog razvoja Crne Gore, predsjednik Komisije za održivi ekonomski razvoj Glavnog odbora DPS-a i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za energetski i industrijski razvoj Ranko Milović je upoznao da je prema ekonomskim indokatorima Crna Gora lider u Regionu, odnosno medju prvih 50 zemalja u svijetu prema indeksu razvoja po mjeri čovjeka. Milović je dodao da se u narednom periodu očekuje intenzivniji i održiv ekonomski rast uz otvaranje novih radnih mjesta i rast BDP-a od najmanje 4% godišnje. Milović je dodao da takvu ekonomsku perspektivu garantuju realni prirodni resursi koje Crna Gora posjeduje, kao i realizacija aktuelnih i planiranih investicionih projekata u oblasti infrastrukture, turizma, energetike i poljoprivrede.


Članovi delegacije izrazili su zadovoljstvo dinamikom i aktivnostima u procesima EU i NATO integracija Crne Gore i poželjeli uspijeh u formiranju nove Vlade.