DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Aleksandar Andrija Pejović učestvovao na sastanku Komiteta Vili Brant

Aleksandar Andrija Pejovic na sastanku Vili Brant 09 2016Ambasador Aleksandar Andrija Pejović, predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije GO DPS-a učestvovao je danas na sastanku Komiteta Vili Brant u Evropskom parlamentu u Strazburu. Ovaj Komitet Grupacije socijalista i demokrata u EP razmatra pitanja koja se tiču susjedske i politike proširenja EU.

 

Ambasador Pejović je upoznao s aktuelnom društveno-političkom situacijom u Crnoj Gori, s osvrtom na ambijent uoči redovnih parlamentarnih izbora. U tom kontekstu, on je podvukao da je Crna Gora u potpunosti usmjerena na to da predstojeći parlamentarni izbori budu sprovedeni u skladu sa svim standardima i pravilima koje je naša zemlja preuzela u okviru procesa evropske integracije i pregovaranja poglavlja 23. i 24. Posebno je podvukao značaj koji ima Vlada izbornog povjerenja za sveukupni izborni proces u Crnoj Gori i dalju izgradnju demokratskih i izbornih standarda.

 

U nastavku, ambasador Pejović je istakao napredak koji je Crna Gora ostvarila u procesu integracije u EU i NATO, kao i činjenicu da je saradnja s Evropskim parlamentom i posebno Grupacijom socijalista i demokrata od izuzetnog značaja za DPS. U tom svjetlu je izrazio očekivanje da će se kroz direktne kontakte, ali i u okviru Partije evropskih socijalista dodatno razvijati modaliteti tješnje saradnje i dinamičnije komunikacije.

 

Poslanici Grupacija socijalista i demokrata su iskazali punu podršku naporima koje Crna Gora ulaže na svom integracijskom putu u EU i NATO ističući značaj sprovedenih reformi Vlade koju predvodi Demokratska partije socijalista. Posebno su ukazali na značaj postignutog dogovora o Vladi izbornog povjerenja, kao i potpunog poštovanja svih pravila i standarda tokom predstojećih izbora, čime je Crna Gora pokazala da posjeduje kapacitet za unapređenje demokratskog ambijenta, što je od važnosti za cio region. Poslanici su izrazili spremnost za dalju saradnju i podršku u okviru predstojećeg izbornog procesa.