DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Savjet mladih DPS primljen u punopravno članstvo IUSY

IUSY Tirana Congress 02 2016 02IUSY Tirana Congress 02 2016 01Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore postao je juče punopravni član IUSY, najveće svjetske političke omladinske organizacije koja okuplja socijaliste, socijaldemokrate i radničke omladinske organizacije iz 80 država. Odluka o članstvu Savjeta mladih DPS donijeta je na Svjetskom Kongresu mladih socijaldemokrata IUSY, koji se u Tirani održava od 25. do 28. februara, pod sloganom „Gradeći mir, mijenjaću sistem“. 

 

"Velika je čast učestvovati na Kongresu IUSY-a, na kome Savjet mladih DPS stupa u snažnu međunarodnu organizaciju mladih ljudi koji su političko organizovanje prepoznali kao najbolji put da aktivno učestvuju u građenju boljeg društva. Vjerujem da Savjet mladih DPS može dati veliki doprinos radu IUSY-a, ali i steći ogromno iskustvo u saradnji sa 134 omladinske organizacije širom svijeta. Srdačan prijem Savjeta mladih DPS i gromoglasan aplauz kojim je pozdravljena odluka o punopravnom članstvu najbolje svjedoče da već uživamo povjerenje i ugled ove organizacije, a naša će obaveza biti da kroz predan rad to opravdamo i dokažemo još jednom da je DPS najbolje organizovana i najbrojnija partija u ovom dijelu Evrope. Savjet mladih DPS će ubuće aktivno učestvovati u odlukama IUSY i davati svoje mišljenje o važnim pitanjima koja se odnose na mlade ljude, rame uz rame sa najvećim svjetskim zemljama kao što su SAD, Engleska, Njemačka, Švedska, Brazil, Kanada, Australija...", kazao je predsjednik Savjeta mladih DPS Nikola Pešić.

 

Savjet mladih DPS na Kongresu IUSY predstavljala je delegacija u kojoj su bili predsjednik Savjeta mladih DPS Nikola Pešić,  savjetnica za međunarodnu saradnju DPS Crne Gore Svetlana Vuković i predsjednik komisije za međunarodnu saradnju Savjeta mladih DPS Branislav Lakić.

 

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore