DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Politički direktor DPS Tarzan Milošević razgovarao sa ambasadorom Rumunije Nađijem

Sastanak Nagy Milosevic 18 02 2016Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević primio je danas izvanrednog i opunomoćenog ambasadora  Rumunije u Crnoj Gori NJ. E. Ferdinanda Nagija.

 

Tokom sastanka razmjenjena su mišljenja o aktuelnoj društveno političkoj situaciji u Crnoj Gori, prilikom čega je istaknuto da će 2016. godina biti od izuzetne važnosti za Crnu Goru, imajući u vidu da se obilježava prva decenija od obnove crnogorske nezavisnosti, kao i da će se u ovoj godini održati parlamentarni izbori.

 

Osvrćući se na unutrašnje političke procese u Crnoj Gori, sagovornici su se složili da je Demokratska partija socijalista kao glavni konstituent vlasti pokazala odgovornost kroz inicijativu glasanja povjerenja Vladi, nakon čega se potvrdio njen legitimitet. Takođe, ponuda predsjednika Vlade da opoziciji ustupi četiri ministarska mjesta i mjesto potpredsjednika Vlade, kako bi se otklonile sumnje u regularnost izbornog procesa, ocijenjena je kao izraz demokratskog kapaciteta i političke volje da se preko dijaloga sa svim političkim subjektima u institucijama sistema dođe do rješenja,  kako bi se i u narednom periodu uspješno nastavio dinamičan i intenzivan proces EU i NATO integracija.

 

Šef diplomatske misije Nagi pozdravio je odlične rezultate koje je Crna Gora ostvarila u procesu EU i NATO integracija, kao i umijeće Crne Gore da ostane ključni faktor političke i bezbjednosne stabilnosti čitavog regiona. U tom smislu Nagi je ponovio punu spremnost Rumunije da nastavi sa podrškom Crnoj Gori i dodao da će to biti jedna od prvih zemalja koja će ratifikovati Protokol o pristupanju NATO.

 

Tarzan Milošević je izrazio zadovoljstvo uspješnom saradnjom, kao i dobrim i prijateljskim odnosima između dvije zemlje i istakao zahvalnost Demokratske
partije socijalista Rumuniji za značajan doprinos koji je dala u afirmaciji Crne Gore na međunarodnom planu, a posebno na kontinuiranoj podršci u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.