DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Razgovor Marković – Gricaj: Važna saradnja vladajućih partija

Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Sergejem Nikolajevičem Gricajem.

 

Marković i Gricaj su tokom razgovora istakli važnost jačanja saradnje DPS sa političkim predstavnicima Ruske Federacije, posebno sa partijom „Jedinstvena Rusija“, sa kojom je DPS u septembru 2011. godine potpisala Sporazum o saradnji.

 

Na početku razgovora, Marković je Gricaju poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i izrazio uvjerenje da će njegov tek započeti ambasadorski mandat obilježiti diplomatski napori na prevazilaženju sadašnjih nesporazuma i unapređenju i jačanju odnosa između dvije države.

 

Zamjenik predsjednika Duško Marković informisao je ambasadora Gricaja o rezultatima rada proteklog VII Kongresa Demokratske partije socijalista Crne Gore, uz poseban osvrt na novu organizacionu strukturu Partije, promjene u sastavu Glavnog odbora, te novom prilivu velikog broja mladih ljudi kako u partijske organe, tako i u mrežu aktivista. Marković se posebno osvrnuo na Program prioriteta koji je usvojen na Kongresu, a kojim je definisano pet ključnih oblasti za razvoj države, što će činiti okosnicu djelovanja partije u narednom periodu. 

 

Ambasador Gricaj je istakao važnost kontinuirane komunikacije između DPS i ruskih političkih predstavnika, kako bi se došlo do najobjektivnijih informacija i bili unaprijeđeni svi vidovi saradnje.

 

Sagovornici Marković i Gricaj su zaključili da je potrebno održavati politički dijalog između vladajućih partija Crne Gore i Ruske Federacije u okviru Sporazuma o saradnji DPS i „Jedinstvene Rusije“.

 

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore