DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje DPS: Duško Marković izabran za člana Predsjedništva Partije evropskih socijalista

Dusko MarkovicČlan Predsjedništva Demokratske partije socijalista Crne Gore i potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izabran je za člana Predsjedništva Partije evropskih socijalista na upravo završenom desetom Kongresu ove evropske političke organizacije, koji je održan u Budimpešti pod motom „Ujedinjeni za nova radna mjesta“.

 

Sergej Stanišev je reizabran za predsjednika PES-a, a Kongres je takođe usvojio niz važnih dokumenata i deklaracija, kojima se određuje dalje djelovanje PES-a.

 

Tokom dvodnevnog trajanja Kongresa PES-a održan je sastanak radne grupe za Zapadni Balkan, kao i sastanci radnih grupa koje se raspravljale o dokumentima koja su proslijeđena Kongresu na usvajanje. Na svim sastancima DPS je imala svoje predstavnike. 

 

Osim predsjednika i članova predsjedništva, delegati na Kongresu PES-a izabrali su i potpredsjednike, generalnog sekretara i ostale funkcionere ove organizacije.

 

Demokratsku partiju socijalista Crne Gore na Kongresu PES-a predstavljali su politički direktor Tarzan Milošević i savjetnica za međunarodnu saradnju Svetlana Vuković.

 

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore