DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Ambasador Bugarske u posjeti Demokratskoj partiji socijalista

Sastanak Cervenjakov Milosevic 06 02 2015Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević primio je danas izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Bugarske u Crnoj Gori, Nj.E. Mladena Červenjakova.

 

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim društveno političkim zbivanjima u Crnoj Gori, kao i o napretku koji je ostvaren u procesu EU i NATO integracija.

 

Tarzan Milošević je istakao da je Demokratska partija socijalista, kao najjača partija, kako na partijskom nivou, tako i kroz rad izvršne i zakonodavne vlasti, trenutno fokusirana na politike kojima će se obezbijediti unaprijeđenje životnog standarda građana, kao i na ispunjavanje obaveza iz  EU i NATO agende.

Takođe, Milošević je upoznao sa odlukama Glavnog odbora DPS-a da se u narednom periodu dinamizira NATO kampanja, kako bi se građanima približili svi benefiti članstva u NATO, i na taj način ispunili svi uslovi da do kraja 2015. Crna Gora dobije poziv za članstvo u NATO.

 

Ambasador Červenjakov pohvalio je tradicionalno iskrene i prijateljske odnose između dvije države, i saradnju resornih ministarstava a koji u kontinuitetu rade na unaprijeđenju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. Takođe, Nj. E. Červenjakov pozdravio je napore i uspjehe Demokratske partije socijalista i Crne Gore povodom napretka u ukupnim reformskim i integracionim procesima ostvarenim u prethodnom periodu, i izrazio spremnost Bugarske da nastavi otvorenu i prijateljsku saradnju sa Crnom Gorom, kroz konkretnu podršku u ostvarenju njenih strateških ciljeva, a prije svega, dobijanju poziva za članstvo u NATO.

 

Služba za informisanje DPS Crne Gore