DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Održan sastanak delegacije DPS sa predstavnicima Evropske službe za spoljne poslove i Evropske komisije

Sastanak DPS Milosevic Auer 02 2015Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević sastao se danas sa Eduardom Auerom, šefom odeljenja za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljne poslove. Teme sastanka su bile aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, i proces EU i NATO integracija sa posebnim akcentom na ulogu Demokratske partije socijalista u društvenim zbivanjima u Crnoj Gori i integracionim procesima. Sastanku su prisustvovali desk officer za Crnu Goru u EEAS Herbert Pribitzer, šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič, šef političkog sektora pri DEU Alberto Kamarata, službenica za politička pitanja pri DEU Barbara Rotovnik, a u delegaciji DPS-a bili su poslanik Branko Čavor, Srđan Miljanić, Slavenko Jovanović i Svetlana Vuković.


Tarzan Milošević podsjetio je da je Demokratska partija, kao ključni kreator i realizator državne politike Crne Gore, kroz izvršnu i zakonodavnu vlast, u potpunosti posvećena prioritetima koji se odnose procese EU i NATO integracija, odnosno, na unaprjeđenja životnog standarda svih građana Crne Gore, kroz kontinuitet reformi i realizaciju ključnih razvojnih projekata, kao što su Auto-put, izgradnja II bloka TE, realizaciju projekta Portonovi. Takodje, Milošević se osvrnuo na rezultate lokalnih izbora koji su održani tokom 2014., koji su potvrdili povjerenje gradjana u politiku ove Partije, što se ogleda u činjenici da je DPS u samostalnom nastupu, kroz rast podrške birača, ostvarila najbolje rezultate.


Šef odeljenja za Zapadni Balkan u EEAS Eduar Auer izrazio je zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori i pozdravio brz napredak koji Crna Gora postiže u pregovaračkom procesu, kada su u pitanju EU integracije, što svakako značajno doprinosi i NATO integracijama, imajući u vidu komplementarnost ovih procesa.


Tokom sastanka, Branko Čavor istakao je da je Demokratska partija socijalista, vođena demokratskim vrijednostima i standardima savremenog svijeta, u trenutnom fokusu aktivnosti prioritetno postavila intenziviranje kampanje, koja se odnosi na informisanje i edukaciju gradjana o benefitima NATO integracija, kako bi se ispunili svi uslovi da do kraja 2015. Crna Gora dobije poziv za članstvo u NATO.


Na kraju sastanka, sagovornici su izrazili očekivanje da će Crna Gora uspješno savladati i preostale korake do punopravnog članstva u NATO.