DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

DPS na sastanku Radne grupe PES za pridruživanje Zapadnog Balkana

Predstavnice Demokratske partije socijalista Crne Gore, predsjednica Komisije DPS-a za međunarodnu saradnju i evropske integracije Ivana Petričević i savjetnica za međunarodnu saradnju u DPS-u Svetlana Vuković, učestvovale su na redovnom sastanku Radne grupe za pridruživanje Zapadnog Balkana Partije evropskih socijalista – PES, koji je održan 30.januara u Sarajevu.


Tema sastanka, kojim je predsjedavao član Evropskog parlamenta Kristijan Vigenin, bila je proces evropskih integracija Zapadnog Balkana, a prisustvovali su mu visoki funkcioneri PES-a, predstavnici partija članica PES-a iz zemalja Zapadnog Blakana i članovi Evropskog parlamenta.


Učesnici sastanka razmijenili su mišljenja o izbornim programima i rezultatima izbora koji su održani u prethodnom periodu u zemljama regiona. Između ostalog, predstavljeni su i rezultati lokalnih izbora koji su održani u Crnoj Gori tokom 2014. godine, a na kojima je DPS u samostalnom nastupu ostvarila najbolji rezultat. Takođe, jedna od tačaka dnevnog reda bili su i pregledi posljednjih izvještaja Evropske komisije o napretku i politici proširenja EU prema zemljama Zapadnog Balkana, i tom prilikom predstavljeni su rezultati u napretku Crne Gore i ovom integracionom procesu.


Grupa je razmatrala i mogućnosti prevazilaženja budućih izazova i nastavak procesa reformi u zemljama Zapadnog Balkana na njihovom putu ka EU, kao i
budućnost političkih partnerstava u zemljama regiona.

 

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore