DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Milutin Simović na Kongresu Socijalističke partije Srbije

milutin simovic 02Predsjednik Kluba poslanika i član Predsjedništva DPS-a Milutin Simović u ime Demokratske partije socijalista učestvovao je na IX Kongresu Socijalsitičke partije Srbije, koji je juče održan u Beogradu.

 

U dijelu Kongresa, koji je bio predvidjen za obraćanje gostiju, Simović je prenio pozdrave predsjednika Mila Đukanovića i rukovodstva DPS, i najbolje želje za uspješan rad Kongresa.

 

U svom obraćanju Milutin Simović je istakao da politička i ukupna stabilnost, ekonomski razvoj i zajednički evropski ciljevi predstavljaju neophodane uslove i garanciju unapređenja kvaliteta života svih građana, i dodao da su globalni – ekonomski i bezbjednosni izazovi dodatni stimulans modernim i odgovornim partijama da preuzmu još veći stepen odgovornosti.

 

Naša puna saradnja i posvećenost, na partijskom i državnom nivou,  neophodni su za suočavanje sa ovovremenim izazovima. Regionalna saradnja uslov je za korišćenje, nadamo se sve izdašnijih, pristupnih fondova Evropske unije za regionalne projekte.

Unapređenje i razvoj infrastrukture, vitalne su potrebe Zapadnog Balkana, da bi se povezao unutar sebe i sa Evropskom unijom. To bi doprinijelo i jačanju međusobnog povjerenja u Regionu, intenziviranju svestrane saradnje i ukupnog napretka svih građana.

Demokratska partija socijalista ćе i ubuduće davati snažan doprinos iskrenoj, sadržajnoj i otvorenoj saradnji Srbije i Crne Gore, јег је to u najboljem interesu naših država, kao i regiona u cjelini, zaključio je Simović.