DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Ambasador Rumunije u posjeti Demokratskoj partiji socijalista

Razgovor Milosevic Nagi  11 2014Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević primio je danas izvanrednog i opunomoćenog ambasadora  Rumunije u Crnoj Gori NJ. E. Ferdinanda Nagija.

 

Tokom sastanka istaknuta je kvalitetna saradnja, kao i dobri i prijateljski odnosi između dvije zemlje, a posebno je istaknuta važnost intenziviranja i unaprjeđenja saradnje, na ekonomskom i političkom planu, u oblastima od zajedničkog interesa.

 

Šef diplomatske misije Nagi upoznao je sa aktuelnom političkom situacijom u Rumuniji, ističući da ta zemlja cijeni napore i napredak Crne Gore na njenom putu ka EU i NATO integracijama, kao i da je spremna da da punu podršku u tim procesima, kako kroz podršku u pogledu ekspertske razmijene  znanja i iskustva, tako i kroz promociju napretka u reformama koje Crna Gora sprovodi. U tom smislu, Tarzan Milošević je istakao da je Demokratska partija socijalista zahvalna Rumuniji za značajan doprinos koji je dala u afirmaciji Crne Gore na međunarodnom planu. Takođe, Milošević je istakao da je Demokratska partija socijalista, kao najjača partija, kako na partijskom nivou, tako i kroz rad Vlade, trenutno fokusirana na politike koje će obezbijediti unaprjeđenje životnog standarda građana, kao i na ispunjavanje obaveza iz EU i NATO agende, ali i na početak realizacije kapitalnih projekata.

 

Na kraju sastanka sagovornici su izrazili svoja očekivanja da će i u narednom periodu biti nastavljen pozitivan trend širenja bilateralne saradnje u mnogim oblastima, s ciljem daljeg jačanja veza između dvije prijateljske države. Takođe,  izražena je spremnost u realizaciji saradnje na partijskom nivou DPS-a sa Socijaldemokratskom partijom Rumunije.