DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Politički direktor DPS Tarzan Milošević razgovarao sa ambasadorom NR Kine

Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Nj. E. Cuija Dživeija i političkog savjetnika u Ambasadi NR Kine gospodina Zanga Ksianga.

 

Tokom sastanka ambasador NR Kine predstavio je uspješnu realizaciju projekata u oblastima turizma, nauke, kulture, saobraćaja i ekonomije, posebno ističući napredak koji je ostvaren u dogovorima oko izgradnje auto-puta Bar - Boljare. On je dodao da je na taj način u predhodnom periodu napravljen značajan pomak u saradnji između dvije države.

 

U oblasti turizma ambasador Cui je naglasio značaj otvaranja prve kineske turističke agencije u Crnoj Gori, kao i predstojeću posjetu kineske delegacije koju će činiti predstavnici tri najveće turističke organizacije. On je pozdravio napore i zahvalio na doprinosu koji Demokratska partija socijalista Crne Gore daje kako bi se praksa dobre i uspješne saradnje nastavila na obostrano zadovoljstvo dvije države.

 

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević istakao je da će i u narednom periodu Demokratska partija socijalista biti opredijeljena da nastavi sa politikom otvorenih vrata, u cilju unapređenja tradicionalno dobrih odnosa i saradnje dvije zemlje. Milošević je zahvalio ambasadoru NR Kine na angažovanju kako bi bila intenzivirana finalizacija konkretnih projekata, te naglasio da je uvjeren u skori početak radova na izgradnji auto-puta, imajući u vidu njegov ukupni značaj i vrijednost za Crnu Goru i region.

 

Tokom susreta direktora Miloševića i ambasadora Cuija naglašena je spremnost da dalje jačanje i afirmacija veza između dvije prijateljske države treba potencirati kroz  razmatranje mogućnosti i definisanje smijernica za razvoj političke, ekonomske i drugih vidova saradnje.

 

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore