DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Ambasador Ruske Federacije u posjeti Demokratskoj partiji socijalista

Logo DPS StatutoryPolitički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević primio je danas izvanrednog i opunomoćenog Ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori Andreja Nesterenka. Pored Ambasadora sastanku su prisustvovali savjetnici Ambasadora Vladimir Gurko i Aleksandar Kulešov.

 

Tokom sastanka pohvaljeni su tradicionalno dobri i prijateljski odnosi između dvije zemlje, a posebno je istaknuta važnost osnaživanja i intenziviranja saradnje na ekonomskom i političkom planu, u oblastima od zajedničkog interesa.

 

Šef diplomatske misije Nesterenko informisao je o aktuelnim pitanjima, naročito o vanjsko političkim i ekonomskim prioritetima Ruske Federacije, kao i o veoma dramatičnoj situaciji u Ukrajni. U nastavku razgovora Ambasador je naglasio važnost realizacije započetih projekata, ali i pronalaženja novih modela saradnje izmedju dvije zemlje.

 

Prilikom susreta politički direktor DPS-a Tarzan Milošević, uputio je iskrene želje i izrazio očekivanja za što brže i mirnije rješavanje situacije u Ukrajni, ističući podršku Demokratske partije socijalista Crne Gore u iznalaženju demokratskih riješenja za prevazilaženje krize. Milošević je istakao potrebu za dinamiziranjem saradnje i unaprijeđenjem odnosa sa Ruskom Federacijom na svim nivoima od zajedničkog interesa, naglašavajući da je DPS kao najjača partija u Crnoj Gori spremna da kroz kontinuiranu komunikaciju i dijalog da punu podršku realizaciji konkretnih projekata, kao i jačanju saradnje na partijskom nivou sa vodećom partijom Ruske Federacije Jedinstvenom Rusijom, sa kojom Demokratska partija socijalista ima sporazum o saradnji.

 

Na kraju razgovora, još jednom je obostrano istaknut značaj dugogodišnjih iskrenih prijateljskih odnosa Rusije i Crne Gore i obostrano naglašena potreba da regularni kontakti omoguće prevazilaženje svih eventualnih nesporazuma, te da služe za dalje unaprijeđenje saradnje na kulturnom, privrednom i političkom planu.