DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Ambasador Grčke u posjeti DPS-u

Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević primio je danas izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori Nj. E. liasa Fotopulosa.


U razgovoru su pohvaljeni tradicionalno prijateljski odnosi i kvalitetna saradnja dvije države, uz ocjenu da će se i u narednom periodu održati kontinuitet intenzivne političke i ekonomske saradnje.


Prilikom susreta politički direktor DPS-a Tarzan Milošević informisao je o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i upoznao Nj. E. Iliasa Fotopolusa sa stavovima DPS-a i politikom Partije koja je prioritetno usmjerena na procese obezbjedjivanja demokratskog i ekonomskog razvoja kako bi se Crna Gora dodatno afirmisala na putu evropskih i evroatlantskih integracija.


Šef diplomatske misije Fotopolus pozdravio je napore i uspjehe Demokratske partije socijalista i Crne Gore povodom napretka u ukupnim reformskim procesima ostvarenim u prethodnom periodu, naročito u oblasti pravosuđa, što je za rezultat imalo da Crna Gora bude prepoznata kao zemlja koja ima posebno mjesto i zauzima vodeću ulogu u regionu Zapadnog Balkana kada su u pitanju procesi integracija.


Fotopolus je, takođe, izrazio spremnost Grčke da nastavi da pruža punu podršku Crnoj Gori na njenom daljem evropskom putu, kako kroz ekspertsku pomoć tako i kroz intenziviranje dijaloga i relizaciju konkretnih projekata.


Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević poželio je uspijeh Ambasadoru u angažovanju na daljem unaprjeđenju kvalitetnih odnosa i saradnje dvije zemlje u svim oblastima.