DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Delegacija DPS na čelu sa potpredsjednikom Željkom Šturanovićem razgovarala sa Koizvjestiocima Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Kimom Sasijem i Nursunom Memecan

Predstavnici DPS i kopredsjedavajuci jul 2013Koizvjestioci Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, Kimo Sasi Nursuna Memecan, koji borave u radnoj posjeti Crnoj Gori, sastali su se danas sa predstavnicima DPS-a na čelu sa potpredsjednikom DPS-a i potpredsjednikom Skupštine Željkom Šturanovićem. Sastanak je održan u Skupštini Crne Gore, a u delegaciji DPS-a, pored Šturanovića bili su Milutin Simović, član predsjedništva i šef Kluba poslanika DPS-a i Tarzan Milošević, član Predsjedništva i politički direktor DPS-a.

Tokom susreta je bilo riječi o aktuelnim političkim pitanjima, pri čemu je ocijenjeno da je Crna Gora ostvarila snažan progres u ispunjavanju obaveza preuzetih članstvom u Savjetu Evrope.

 

U središtu pažnje je bilo pitanje ustavnih promjena u oblasti pravosuđa, uz ocjenu da je unaprijeđenje vladavine prava od posebnog značaja za dalji evropski put Crne Gore.

 

Potpredsjednik DPS Željko Šturanović je istakao da je  DPS, kao vodeća partija u Crnoj Gori,  spremna da da puni doprinos unaprijeđenju demokratskih procesa i da je potpuno otvorena prema preporukama Venecijanske komisije, što je potvrdila i konkretnim djelovanjem u okviru Ustavnog odbora. On je istakao da se nada da će i ostali politički subjekti imati u vidu značaj ustavnih promjena.

  

Potpredsjednik Šturanović je istakao da DPS  osjeća punu odgovornost i obavezu da podrži aktivnosti svih radnih tijela u Parlamentu, kao i da je aktivni učesnik i nosilac u implementaciji svih postignutih dogovora i zaključaka koji se odnose na aktuelna politička pitanja. On je iskazao očekivanje da će kroz postizanje konsenzusa svih političkih subjekata o pitanju Ustavnih promjena u oblasti pravosuđa Crna Gora pokazati da posjeduje neophodnu političku i društvenu odgovornost, kao i da je u potpunosti posvećena ispunjenju međunarodnih obaveza.

 

Sagovornici su se složili da saradnja sa Savjetom Evrope i drugim međunarodnim subjektima o aktuelnim pitanjima treba da bude nastavljena i u narednom periodu, s ciljem intenzivnije komunikacije i ekspertske podrške koja je i do sada dala  snažan  doprinos demokratskim procesima u Crnoj Gori.