DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Na Kongresu Savjeta mladih DPS-a prisustvovali gosti iz Srbije

Logo SM DPS CG statutarniVI Kongres Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore na kojem je izabran Nikola Pešić za novog predsjednika Savjeta mladih, održan je u subotu, 30. marta 2013.

 

Kongers je okupio 455 delegata iz svih opštinskih organizacija Savjeta mladih u Crnoj Gori, a kao gosti u svečanom uvodnom dijelu pored Predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i najužeg rukovodstva partije , prisustvovali su i gosti iz Liberalno-demokratske partije Srbije i Crnogorske partije Srbije.

Đorđo Žujović, predsjednik Mladih Liberalno demokratske partije Srbije, obraćajući se delegatima i gostima na Kongresu, poručio je da “ politika nikada više ne sme biti prepreka za saradnju i savezništvo dve tako bliske države, već da ona u godinama koje dolaze mora biti u funkciji spajanja i približavanja, radi prevazilaženja problema koji muče obe zemlje.”

Istakao je da Srbija, i dalje lutajući u potrazi sa sopstvenim identitetom i prioritetima, mora odabrati put iza kojeg nužno sljede  hrabri potezi, koji ce biti u službi reforme cijelokupnog društva.

“Rezultati koje Crna Gora postiže u procesu evropskih integracija , moraju biti na neki način putokaz i motiv za ceo region. U Liberalno demokratskoj partiji možete uvek imati iskrenog  saradnika i prijatelja, jer nas ne spaja samo interes, koji je tako prirodan za međunarodne odnose, već  i  zajednička prošlost koja nas obavezuje na prirodno razumevanje i  međusobnu saradnju u budućnosti” - zaključio je Žujović.

Ispred Crnogorske partije Srbije, prisutnima se obratio Vuk Vukmirović, ističući  da mladi iz te stranke žele saradnju sa političkim subjektima iz Crne Gore koji su suverenističke i evropske orjentacije.

“Mladi ljud koji su politički angažovani u crnogorskom iseljeništvu treba kvalitetno da se edukuju, kako bi u decenijama koje dolaze preuzeli odgovornost za vođenje Crne Gore u evropsku budućnost” – kazao je Vukmirović.

Kongres, kao najviše tijelo organizacije Savjeta mladih DPS, usvojio je novi Statut i Program Savjeta mladih DPS Crne Gore.