DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Goran Jevrić polaznik Regionalne akademije za demokratiju

Goran Jevric na Regionalnoj akademiji za demokratiju sa učesnicima iz Crne Gore i g. Stefanom SaninomNa poziv Škole demokratskog rukovođenja, Goran Jevrić član Izvršnog odbora DPS-a učesnik je ovogodišnje Regionalne akademije za demokratiju (RAD), koja se organizuje u pet modula. Prvi modul je održan u Subotici od 23. do 26. februara, a pored učesnika iz Crne Gore, alumnista ŠDR, učestvovali su i predstavnici iz još šest država Zapadnog Balkana.

 

Prvi model Regionalne akademije za demokratiju otvorio je i na njoj govorio gospodin Stefano Sannino, Generalni direktor Direktorata EU za proširenje. Takođe, učesnicima su se obratili Ivan Vejvoda, dekan Akademije, Sonja Liht, predsjednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Efrem Radev, šef sektora za regionalnu bezbjednosnu saranju Regionalnog savjeta za saradnju i drugi brojni ugledni predavači.

 

Regionalna akademija za demokratiju je projekat u organizaciji Evropske asocijacije Mreže škola političkih studija čija je članica i crnogorska Škola demokratskog rukovođenja. Regionalna akademiјa za demokratiјu , je inicijativa koju sprovodi sedam Škola političkih studiјa, uz podršku Evropske uniјe.

 

Godišnji program RAD-a se sastoјi od 4 četvorodnevna seminara i petodnevne studiјske posjete јednoј od zemalja Evropske uniјe i namijenjen јe političarima i službenicima državnih administracija u zemljama Zapadnog Balkana od koјih se očekuјe da u narednim godinama imaјu vodeću ulogu u razvoјu cjelokupnog regiona.

 


Ovaј trogodišnji program će svake godine okupiti po 50 učesnika iz cijelog regiona, sa ciljem јačanja procesa regionalne saradnje i sticanja novih znanja o naјvažniјim regionalnim pitanjima. Tema prve godine RAD-a јe saradnja u oblasti bezbjednosti i pravosuđa.