DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Jovan Martinović učestvovao na godišnjoj konferenciji socijalista i socijaldemokrata u Trstu

Jovan Martinovic 3Na godišnjoj konferenciji socijaldemokrata i socijalističkih parlamentaraca zapadnog Balkana, koja je održana 29-30. januara u Trstu, učestvovao je poslanik Demokratske partije socijalista Jovan MartinovićKonferencija je bila posvećena perspektivama Zapadnog Balkana, integracijama i regionalnoj saradnji.

 

Poslanik Martinović je upoznao učesnike, među njima i poslanike Evropskog parlamenta, sa političkom situacijom u Crnoj Gori i nedavno održanim parlamentarnim izborima.

On je u svom izlaganju istakao značaj koji Crna Gora dobija u procesu integracija od SD grupe Evropskog Parlamenta, istakavši tom prilikom da je Odluka o početku pregovora sa Crnom Gorom najbolja potvrda napora i angažovanja koje Vlada, Parlament i crnogorsko društvo u cjelini čine u ispunjavanju obaveza iz evropske agende.

 

Takođe, istakao je značaj povećanja uloge Parlamenta u daljem procesu integracija, što je rezultiralo formiranjem novih radnih tijela, među kojima veliku ulogu u narednom periodui treba da imaju Odbor za evropske integracije i Odbor za antikorupciju.

 

Napredak Crne Gore ocijenjen je kao pozitivan primjer regiona i data je puna podrska SD grupacije Evropskog Parlamenta u daljem procesu integrisanja Crne Gore.