DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Delegacija DPS-a u posjeti Socijaldemokratskoj partiji Austrije

Saradnja_DPS-SPODelegacija Demokratske partije socijalista Crne Gore, koju će predvoditi politički direktor Branimir Gvozdenović, boraviće 4. i 5. jula u Beču, u dvodnevnoj posjeti Socijaldemokratskoj partiji Austrije.

 

Predstavnici DPS-a održaće niz sastanaka na teme međunarodne saradnje, finansiranja političkih partija, rada i komunikacije sa medijima, istraživanja javnog mnjenja u političkom kontekstu i organizaciji i strukturi socijaldemokratskih pokreta u savremenim demokratijama. Tokom posjete, delegacija DPS-a će se susresti sa državnim sekretarom u austrijskom Saveznom ministarstvu finansija Andreasom Šiderom, direktorom Renner Instituta Karlom Dufekom, potpredsjednikom Privredne komore Austrije, Kristofom Matcneterom, generalnim sekretarom Socijaldemokratske partije Austrije, Ginterom Krauterom, kao i sa bivšim saveznim ministrom i predsjednikom Saveza penzionera Austrije, Karlom Blehom.


Tokom posjete, biće utvrđen i nacrt Sporazuma o saradnji Demokratske partije socijalista Crne Gore i Socijaldemokratske partije Austrije, koji bi trebalo da bude potpisan u avgustu, u Crnoj Gori.


Socijaldemokratska partija Austrije (Sozialdemokratische Partei Österreichs SPÖ), trenutno vladajuća partija u toj zemlji, osnovana je 1889. godine. Jedna je od najstarijih i najvećih partija u Austriji.