DPS

Miodrag Radunović za Pobjedu: Lakše je u bojkot nego ponovo biti poražen

Miodrag Bobo Radunovic profileZahtjev opozicije da se ponove izbori nema utemeljenja. Očigledno je da naše opozicione kolege ne žele da razumiju da su izbori 16. oktobra završeni u skladu sa zakonom, bez ikakvih značajnijih neregularnosti koje bi dovele u sumnju njihov rezultat kazao je za Pobjedu Miodrag Radunović, šef poslaničkog kluba DPS-a.

Predsjedništvo DPS: Miodrag Bobo Radunović šef poslaničkog kluba DPS

Miodrag Bobo RadunovićPredsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore, na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, detaljno je analiziralo oktobarske izbore i razgovaralo o modelima organizovanja partije u susret predstoojećim izbornim izazovima na lokalnom nivou.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je donijelo odluku o izboru doktora Miodraga Boba Radunovića za Šefa poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

Luiđ Škrelja: Hvala bogu što imam hendikep u nogama, a nemam u obrazu i poštenju

Luidj-Skrelja-profileU Osnovnom državnom tužilaštvu juče je saslušan poslanik Demokratskog fronta Milutin Đukanović povodom incidenta koji su poslanici DF-a izazvali u Skupštini Crne Gore, koji je tom prilikom odbacio optužbe da je poslanika Demokratske partije socijalista Luiđa Škrelju vrijeđao na nacionalnoj osnovi. Đukanović je ponovio ranije tvrde da je Škrelju vrijeđao "isključivo na ljudskoj osnovi".

Luiđ Škrelja u izjavi za RTCG kazao je da poslanici DF-a treba svoje izjave da dokažu pred pravosudnim organima, a da on, srećom, nema hendikep u obrazu.

Diskusija potpredsjednika Skupštine Milutina Simovića na četvrtoj sjednici prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2016. godini

Najčešće riječi koje su se čule, evo već neko vrijeme, na političkoj sceni Crne Gore su: DIJALOG, SPORAZUM, POVJERENJE.

Složićemo se, nadam se svi, da je to put koji vodi dobru Crne Gore, dobru svih njenih građana, put koji je garancija ukupnog prosperiteta našeg društva, garancija očuvanja najvrednijeg kapitala savremene Crne Gore – političke stabilnosti i uslov našeg unutrašnjeg razvoja i daljih evropskih i evroatlantskih integracija.

Voditi dijalog, postići Sporazum, unaprijediti povjerenje su uostalom opšte civilizacijske vrijednosti.

Predlagači ovog Zakona u obrazloženju podsjećaju da je predsjednik Vlade 27. januara ove godine u ovom domu, radi stvaranja uslova za osnaživanje povjerenja u izborni proces i eliminisanje razloga za osporavanje regularnosti predstojećih parlamentarnih izbora, ponudio opozicionim političkim partijama ulazak u Vladu, koju će činiti predstavnici i vlasti i opozicije.

Strana 1 od 36