DPS

KLUB POSLANIKA 26. SAZIV


PRATITE SKUPŠTINU UŽIVO


Predrag Sekulić za Pobjedu: Opozicija mora da opravda sponzorima svoje političke promašaje

Predrag-Sekulic-ProfileDemokratski front bezuspješno pokušava da uličnim performansima utiče na odluke državnih organa, ali ovoga puta sa motivom više "mora da opravda sponzorima sve svoje političke promašaje", kazao je za Pobjedu poslanik DPS-a Predrag Sekulić.

Demokratski front najavio je za petak protestni skup na Cetinju, uoči početka sjednice crnogorskog parlamenta na kojem će se glasati o ulasku Crne Gore u NATO.

Sekulić kaže da je "očigledna bezidejnost i politička jalovost velikog dijela crnogorske opozicije".

Sa jedne strane imamo tzv. građansku opoziciju, istina njen manji dio, koja otvoreno ucjenjuje vladajuću koaliciju ističući svoj partijski interes ispred državnog. Ostaće upamćeno da je Ura kao dio te opozicije bila van parlamenta Crne Gore kada se usvajala istorijska odluka o ulasku naše države u NATO, kazao je Sekulić.

On je rekao da "razloge zašto je to tako Ura će morati da objasni onima koji su im dali glas na prošlim izborima".

Nije ih bilo puno, istina, ali to ne znači da svoju politiku treba da vode bez ikakve odgovornosti. Sa druge strane, imamo Demokratski front koji, ko zna koji put, bezuspješno pokušava da uličnim performansima utiče na odluke državnih organa Crne Gore. Ovoga puta imaju i motiv više - treba da se opravdaju pred svojim sponzorima za sve političke promašaje i neuspjehe posljednjih godina, istakao je Sekulić.

On je podsjetio da će, kako je kazao, dio tog folklora biti i SNP - partija u kojoj je njen lider uveo stečajni postupak i koji očito nema podršku ni svog Glavnog odbora.

"Sve u svemu, ništa novo i ništa što već nijesmo imali prilike da vidimo na opozicionoj sceni", dodao je Sekulić.

 

Izjava objavljena u dnevnom listu Pobjeda, 27. aprila 2017. godine