DPS

KLUB POSLANIKA 26. SAZIV


PRATITE SKUPŠTINU UŽIVO


Radule Novović: Primitivizam

Radule NovovicI pored nevještih i neutemeljenih pokušaja nekih braniča i tumača Etičkog kodeksa Skupštine Crne Gore iz NVO sektora, koji pokušavaju da relativizuju ponašanje poslanika DF-a od prije neki dan na Administrativnom odboru Skupštine Crne Gore, jedini naziv za to ponašanje jeste primitivizam. Ovu činjenicu nikako ne smijemo relativizovati i ovakvo ponašanje moramo nazvati pravim imenom, da bismo očuvali dostignuti nivo građanske svijesti i građanske kulture u našoj Državi.

Branimir Gvozdenović: Osiguranje obnovljene državnosti

Branimir Gvozdenovic webKada u petak, 28. aprila, na prijestonom Cetinju izabrani predstavnici naroda uvjeren sam: ubjedljivom većinom, sa više od 56 odsto glasova u Skupštini potvrde Vašingtonski sporazum, biće to čin osiguranja crnogorske nezavisnosti, obnovljene voljom građana 21. maja 2006. godine.

 

Biće to i dokaz zrelosti, autonomnog rasuđivanja o sopstvenoj sudbini i budućnosti, ali i rezultat promišljenog upravljanja državom koje je omogućilo da Crna Gora izbjegne civilizacijsku propast tokom ratnih zbivanja devedesetih i teških godina nakon raspada bivše zajedničke države.

Predrag Sekulić za Pobjedu: Opozicija mora da opravda sponzorima svoje političke promašaje

Predrag-Sekulic-ProfileDemokratski front bezuspješno pokušava da uličnim performansima utiče na odluke državnih organa, ali ovoga puta sa motivom više "mora da opravda sponzorima sve svoje političke promašaje", kazao je za Pobjedu poslanik DPS-a Predrag Sekulić.

 

Demokratski front najavio je za petak protestni skup na Cetinju, uoči početka sjednice crnogorskog parlamenta na kojem će se glasati o ulasku Crne Gore u NATO.

 

Sekulić kaže da je "očigledna bezidejnost i politička jalovost velikog dijela crnogorske opozicije".

Andrija Nikolić za MINU: U parlamentu dovoljno poslanika za legitimne odluke

Andrija Nikolić webU parlamentu će u petak biti dovoljno legitimnih predstavnika naroda da usvoje protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista, Andrija Nikolić za agenciju MINA, poručujući da nadležni organi moraju biti spremni da sankcionišu eventualne pokušaje nasilja. 

 

Skupština će se na sjednici, koja će biti održana u petak na Cetinju, izjasniti o Predlogu zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se obezbjeđuju uslovi za stupanje Crne Gore u NATO.

Strana 1 od 38