DPS

Predsjednik Đukanović primio Kristinu Blokhus, predstavnicu UNDP-ja u Crnoj Gori

Milo_Djukanovic_i_predstavnica_UNDP_u_CG_2804_2011Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović primio je danas Kristinu Blokhus, zamjenicu predstavnika Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori.

U razgovoru je bilo riječi o aktuelnim pitanjima daljeg unaprjeđenja položaja žena u našem društvu i aktivnostima koje se u tom pravcu preduzimaju.

Predsjednik Đukanović je istakao da DPS kao vodeća partija u zemlji ima poseban senzibilitet prema ovom pitanju, što je pokazano i inicijativom za uvođenje kvota za manje zastupljeni pol u izbornom zakonodavstvu.

Gospođa Blokhus je upoznala predsjednika Đukanovića sa projektom pod nazivom Kreiranje puta ka rodnoj ravnopravnosti, koji se realizuje uz podršku Delegacije EK u Crnoj Gori i UNDP. To je projekat koji obuhvata tri komponente: političko osnaživanje žena, ekonomsko osnaživanje žena i borbu protiv nasilja nad ženama i porodičnog nasilja.

 Predsjednik Đukanović je sa zadovoljstvom prihvatio inicijativu UNDP da se lično uključi u promovisanje tog projekta. On je takođe, ukazao i na potrebu podsticanja žena da iskoriste svoje velike potencijale, kako bi se povećalo njihovo učešće u političkom životu i kako bi i u toj oblasti zauzele poziciju koja im pripada.