DPS

Čestitka predsjednika Đukanovića povodom Vaskrsa

0milodjukanovicPredsjednik DPS Crne Gore Milo Djukanović uputio je čestitke svještenstvima i svim pripadnicima pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori povodom velikog hrišćanskog praznika – Vaskrsa.

 

U čestitci svještenstvu i svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori, predsjednik Đukanović je kazao:

''Vaskrs je praznik koji nas podsjeća i upućuje na trajne hrišćanske vrline na kojima počiva zdrava i humana ljudska zajednica. Praznični dani jačaju vjeru i bude svijest o zajedništvu među ljudima bez obzira na vjerske, nacionalne i druge razlike. Utoliko smo odgovorniji da kao građani XXI vijeka afirmišemo temeljne ljudske vrijednosti, a čija je uzvišenost sadržana u hrišćanskom učenju.

Želim da vaskršnje praznike provedete u dobru i blagostanju, podstičući i harmoniju i razumijevanje medju ljudima,'' kaže se u čestitki predsjednika DPS Mila Đukanovića.

 

Povodom velikog hrišćanskog praznika , koji ove godine istovremeno obilježavaju vjernici pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti, predsjednik DPS Crne Gore Milo Đukanović uputio je Monsinjoru Zefu Gašiju i Monsinjoru Iliji Janjiću, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti, čestitku sljedeće sadržine:

''Zadovoljstvo mi je da svim pripadnicima rimokatoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori, svještenstvu i vama lično uputim srdačne čestitke povodom velikog praznika Uskrsa.

Neprolazne uskršnje poruke nade i ljubavi obavezuju nas da izgrađujemo odnose međusobnog povjerenja i uvažavanja. U svojoj bogatoj tradiciji, Crna Gora je baštinila poštovanje različitosti, a njeni su stanovnici bili privrženi unaprjeđenju međunacionalnih i međuvjerskih odnosa. Zato posebno raduje što današnje generacije djeluju u skladu sa načelima slobodnog i otvorenog društva, što predstavlja osnovni kapital za dalje integrativne procese.

Uvjeren sam da će Rimokatolička crkva u Crnoj Gori i u buduće afirmisati zajedništvo i solidarnost medju ljudima. Želim da u tom duhu obilježite uskršnje praznike.''