DPS

Podrška iskazivanju različitosti

Sa_sastankaDanas su u prostorijama DPS Crne Gore članica Predsjedništva DPS Nada Drobnjak i potpredsjednica Savjeta mladih DPS Antonella Balić razgovarale sa Izvršnim direktorom NVO „LGBT Forum Progres“ g-dinom Zdravkom Cimbaljevićem.

 

Sastanak je održan na inicijativu ove NVO povodom određenih pitanja u vezi sa planiranim održavanjem Parade ponosa u Podgorici 31. maja.

 

G-din Cimbaljević je predstavio ideju za održavanje Parade ponosa, upoznao prisutne sa preduzetim aktivnostima NVO „LGBT Forum Progres“ vezanim za njenu pripremu kao i drugim aspektima ove manifestacije.

 

DPS Crne Gore je istakla svoje opredjeljenje podrške aktivnostima usmjerenim na jačanju mehanizama zaštite ljudskih prava i sloboda, afirmisanju prava na različitost i svemu onome što suštinski čini društvo tolerantnijim, pravednijim i spremnijim za prihvatanje svih različitosti. DPS Crne Gore je pozvao svoje članove, simpatizere i sve građane Crne Gore da, ukoliko to žele, prisustvom ovoj manifestaciji iskažu svoju solidarnost u rješavanju pitanja ove zajednice.