DPS

DPS podržava reizbor Veljovića

MINADemokratska partija socijalista (DPS) Crne Gore podržava direktora Uprave policije Veselina Veljovića i njegov reizbor na tu funkciju, rekao je danas portparol Rajko Kovačević u izjavi Agenciji MINA, koju prenosimo u nastavku.

On je reagovao na izjavu lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića da ne vjeruje da će Veljović ponovo biti izabran na tu funkciju.

 


Kovačević je kazao agenciji MINA da su napori crnogorskih državnih organa na unaprjeđenju ambijenta koji će crnogorsko društvo učiniti boljim često na meti neprincipijelnih i neutemeljenih kritika.

„One su uglavnom motivisane namjerom diskreditovanja ličnosti koje se nalaze na njihovom čelu. Primjetno je da takav odnos u mnogim slučajevima prerasta u cijelu političku kampanju koja se vodi na osnovu svega drugog, a samo ne na osnovu objektivne analize rada tih državnih organa“, rekao je Kovačević.

Prema njegovoj ocjeni, takvoj kampanji je izložena i crnogorska Uprava policije.

„Činjenica da veliki dio obaveza iz akcionog plana za ispunjenje uslova EK leži na Upravi policije logično izaziva pojačanu pažnju javnosti u vezi sa njenim radom, ali bez namjere da bilo koga branim ili aboliram od eventualnih propusta i odgovornosti, moram ukazati da u kritičkom odnosu prema njihovom radu i personalnom zalaganju mora takođe postojati odgovornost“, rekao je Kovačević.

On kaže da mora postojati granica između onoga što znači objektivan i utemeljen kritički stav, i onoga što je za politikantske potrebe konstruisana „kritika“, kao što je slučaj i u danas ponovljenim izjavama Mandića.

Veljović i Uprava policije su, navodi on, u dužem periodu izloženi napadima od onih koji su više puta pokazali da je nemoguće naći kadrovska rešenja u skladu sa njihovim navodno visokim standardima.

„Kao i do sada, ni jednog trenutka se ne obaziru na realnu situaciju, rezultate rada i pokazatelje napretka, već autistično ponavljaju isti repertoar optužbi u nadi da će pojačavanjem tona i pritisaka ostvariti svoje ciljeve“, kazao je Kovačević.

DPS Crne Gore prilikom svakog opredjeljivanja svoje podrške bilo kom predlogu rješenja, za odgovorne državne funkcije, uvijek vodi računa o onome što su, kaže on, stručni i profesionalni kvaliteti onih kojima se ta podrška daje.

„Time smo se rukovodili i u slučaju podrške Veljoviću. Njegovi rezultati u okviru Uprave policije od početka karijere pa do danas, odnosno u okviru onoga što je na raznim odgovornim mjestima i u vremenima velikih izazova, posebno sa bezbjedonosnog aspekta obavljao, bez dileme su ga preporučili za mjesto direktora ove uprave“, rekao je Kovačević.

Vrijeme od kada se Veljović nalazi na čelu policije je, ističe on, potvrdilo ispravnost takve odluke. „O tome govori i povjerenje građana u ovu instituciju koje je, takođe, u permanentnom porastu“.

„Analiza ostvarenih rezultata iz relevantnih oblasti i parametara za ocjenu rada u vremenu njegovog angažmana na čelu Uprave, je dobra preporuka iz koje proističe naša dalja podrška direktoru Uprave policije, odnosno, podrška njegovom reizboru na to mjesto“, kazao je Kovačević MINI.