DPS

Ne koristiti tragične događaje u politikanske svrhe

Rajko_KovacevicPovodom ranije izjave Koče Pavlovića povodom tragičnog događaja u Budvi, portparol DPS-a Rajko Kovačević se obratio javnosti.

"Demokratska partija socijalista Crne Gore je u više navrata pokušavala upozoriti jedan dio političkih subjekata u Crnoj Gori da u politici nije baš sve dozvoljeno, trudeći se da im ukaže da svoje političke kampanje makar uvedu u okvire nečega što je politički, a rekao bih i ljudski, moralno ponašanje. To podrazumijeva i da se prestane sa zloupotrebom tragičnih događaja kojih, nažalost, ima u svakom društvu pa i crnogorskom.

Tragičan događaj koji je za posledicu imao gubitak ljudskog života u Budvi, od strane PZP-a i njihovih eksponenata, nije naišao na podrazumijevajuću i očekivanu osudu počinilaca ubistva. Ne, taj tragični događaj im se učinio kao zgodna prilika za slanje novih poruka u skladu sa šizofrenom politikom koju već duže vremena vode.

Svako iole odgovoran bi se bar za jedan trenutak zamislio prije nego li bi saopštio ono što je u vezi sa ovim događajem g-din Pavlović saopštio. Možda on takav istup smatra izrazom svoje velike političke lucidnosti, ali bi mu trebalo biti jasno da to nije tako i da se radi o najobičnijoj primitivno- politikantskoj konstrukciji.

DPS Crne Gore traži od nadležnih državnih organa da učine sve kako bi se odgovorni za ubistvo što prije priveli pravdi, ali takođe i od svih drugih da imaju odgovorniji odnos i ponašanje koje im u tome neće otežavati."