DPS

Kandidati poznati od 10. aprila

PERO_logo_web_sizedNakon 10. aprila, kada se završe sve sjednice mjesnih odbora, biće poznati kandidati za rukovodeće strukture Demokratske partije socijalista, koje će birati delegati na kongresu 21. maja, saopštio je juče za DAN portparol DPS-a Rajko Kovačević. On je potvrdio da su završene sve sjednice opštinskih odbora, kao i da su na redu sjednice mjesnih odbora.

- Na redu su prijedlozi za članove rukovodećih struktura, kao i za delegate na kongresu. To će biti finalizovano 10. aprila, i tada će sve biti poznatije, istakao je Kovačević.

On je nedavno kazao da će svim članovima DPS-a biti omogućeno da aktivno učestvuju u kreiranju budućeg sastava organa partije na državnom nivou. Pojasnio je da su nakon sjednice glavnog odbora DPSa, na kojoj su donijete sve neophodne odluke za organizovanje i održavanje šestog kongresa, počele partijske aktivnosti na tom planu.

Podsjetimo, radi se o odlukama da kongres DPS-a buds održan 21. maja, da organizacione i političke pripreme vode glavni odbor, predsjedništvo i izvršni odbor, ali i odluci o izboru predstavnika za najviši partijski skup i kriterijumima za njihov izbor, kao i o planu aktivnosti organa kojim će se obezbijediti stvaranje svih uslova za održavanje kongresa.