DPS

Pozitivan stav prema Milićevoj ambiciji

rajko_kovacevicPortparol DPS-a Rajko Kovačević dao je komentar za dnevni list Pobjedu o intervju predsjednika Socijalističke narodne partije Srđana Milića objavljenom prekjuče takođe u Pobjedi, u kome je Milić iznio ideju o eventualnom sistemu u Crnoj Gori kao „bipolarnom političkom sistemu za dvije jake političke partije koje mogu imati strateški dogovor o ključnim ciljevima, što ne podrazumijeva koaliciju".

 

"DPS je, bez obzira na rast sopstvene popularnosti uvijek bila otvorena za saradnju sa svima koji su spremni da zajedno sa njom doprinose prosperitetu crnogorske države i razvoju crnogorskog društva. Nikada nijesmo smatrali da samo mi imamo ekskluzivno pravo da radimo na izgradnji Crne Gore kao evropske države i prosperitetnog društva, bez obzira što smo partija sa nesporno najvećim demokratskim potencijalom.

 

Što se tiče DPS-a prostor je uvijek bio otvoren, ali  se ne bi moglo reći da su sve crnogorske partije posebno opozicione taj prostor koristile na pravi način.

Kada je riječ o Milićevoj potrebi da govori o postojanju dvije jake partije lider SNP je relativno dobro uočio da na crnogorskoj političkoj sceni postoji samo jedna takva partija koja ima snagu i jasnu političku profilaciju. U tom dijelu iskazao bill pozitivan odnos prema Milićevoj ambiciji ka stvaranju makar još jedne takve partije koja bi učinila korist ukupnim naporima Crne Gore ka ostvarenju njenih strateških prioriteta. Naravno, ukoliko ona ne ostane u sferi ambicije koja u okviru Milićeve partije mora biti jasna i nedvosmisleno iskazana. Time bi partijska emancipacija cjelokupnog opozicionog bloka isla kudikamo brže."