DPS

I mladi i stari žele da odu iz Herceg Novog

zoran_bosnjakKuda ide Herceg Novi i šta se desilo sa gradom zelenila, slikara, pisaca, turizma, upitao je predsjednik Opštinskog odbora Zoran Bošnjak iz lokalnog DPS-a u saopštenju za javnost.

 

 "Iako ne tražim odgovor, žeime da makar na čas skrenem pažnju onih koji vode opštinu da se zamisle, osjete odgovornost i počnu da ostvaruju ono što godinama obećavaju jer je stanje u gradu na najnižem nivou u novije doba.

 Zelenilo, gdje god zato ima interesa, zamjenjuje beton; pisaca i slikara, čast izuzecima, skoro da i nema, a oni koji su ostali kao da predstavljaju teret, a ne čast i rijetko da se i spomenu. Od turizma su ostale samo naznake i sjećanja na neka lijepa vremena, a mladi, pa i stariji, ako ikako mogu, žele da odu što prije iz ovog grada. Kada se završi radno vrijeme javnih službi zavlada mrak i muk koji se daleko čuju. Ostaju prazne ulice, neosvijetljeni i neuredni parkovi i šetališta, zapušteni istorijski spomenici, prazni ugostiteljski objekti čiji se vlasnici utrkuju ko će prije da ih zatvori i kontrolori parkinga koji revnosno evidentiraju sve rjeđa vozila. Mi, u Opštinskom odboru DPS-a Herceg Novoga pitamo se da li se iko od predstavnika koalicije na vlasti osjeća bar malo odgovornim ili možda i dalje smatraju da smo dosegli nebeske visine."