DPS

Vijest je kad neko pristupi, a ne kad napusti PZP

rajko_kovacevic

Optužbe PZP-a za političku korupciju u slučaju bivšeg odbornika PZP-a iz Andrijevice apsolutno su neutemeljene, izjavio je Rajko Kovačević, portparol Demokratske partije socijalista, navodeći da Medojevićeva partija na pogrešan način nastoji da iskaže svoj odnos prema izbornom zakonodavstvu.

 - Po ovakvim njihovim reakcijama mogao bi se steći utisak da su slučajevi napuštanja PZP-a od strane njihovih članova najužih rukovodstava nešto što predstavlja izuzetak a ne pravilo koje traje još od pretposljednjih parlamentarnih izbora. Navodno iznenađenje koje su iskazali u slučaju Andrijevice po svom intezitetu je prevazišlo sva prethodna u kojima su, da podsjetim, ostajali bez pola poslaničkih mandata i više od pola članova Predsjedništva i svog Glavnog odbora. Pojačanim intezitetom i količinom lažnih optužbi krivca za sopstvenu i nezaustavljivu političku marginalizaciju PZP-a, oni ne traže u sopstvenim redovima i sopstvenoj politici već negdje drugo. Naravno ovom pričom, između ostalog, pokušavaju da prave alibi za svoj odnos prema usvajanju izbornog zakonodavstva, rekao je Kovačević.

Kovačević je najavu podnošenja prijave protiv DPS-a nazvao jeftinim pokušajem da slučaju Andrijevica daju težinu, navodeći da su najavljene krivične prijave - bez jednog jedinog argumenta i bilo kakvog utemeljenja.