DPS

Održana 15. sjednica Glavnog odbora DPS Crne Gore

go_dps_25feb11

Danas je u Podgorici održana 15.sjednica Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović.

 

Glavni odbor je nakon rasprave usvojio odluke i dokumenta u cilju organizovanja i održavanja Šestog Kongresa Demokratske partije socijalista Crne Gore.

 

Donijeta je odluka da se VI Kongres Demokratske partije socijalista Crne Gore održi 21.maja 2011.godine.

 Odlučeno je da organizacione i političke pripreme u susret njegovom održavanju vode Glavni odbor, Predsjedništvo i Izvršni odbor Partije.

 

Glavni odbor je donio Odluku o izboru predstavnika za VI Kongres DPS Crne Gore i utvrdio kriterijume za njihov izbor. Glavni odbor je utvrdio Plan aktivnosti organa Partije kojim će se obezbijediti stvaranje svih neophodnih uslova za održavanje VI Kongresa Demokratske partije socijalista Crne Gore.

 

Glavni odbor je istakao da Šesti Kongres DPS Crne Gore treba da održi kontinuitet daljeg profilisanja Partije kako bi ona bila spremna da odgovori novim izazovima vremena, a time odlučno utiče na dinamičniji demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore. Iskazano je uvjerenje da će VI Kongres biti još jedan siguran korak ka jačanju DPS Crne Gore kao moderne evropske partije, time i obezbjeđivanju njene dalje ključne uloge u izgradnji demokratski stabilne i socijalno sigurne države Crne Gore. DPS Crne Gore će se i dalje izgrađivati kao Partija snažnog građanskog profila, sa najboljom kadrovskom osnovom, partijskom infrastrukturom i ljudskim potencijalom kako bi u narednom periodu nastavila da afimiše evropske vrijednosti i na njima temelji ukupni razvoj crnogorskog društva.