DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Autorski tekst Radula Novovića: Vlada nacionalnog spasa

Radule NovovicAUTORSKI TEKST RADULA NOVOVIĆA, ranijeg člana Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS

 

Prilično smo ovih dana „bombardovani“ izjavama pojedinih političkih poslenika, naravno iz redova opozicije, o neophodnosti formiranja Vlade nacionalnog spasa, jedinstva, prelaznoj vladi i kako sve ne...


Čudna je ova inicijativa, iz više razloga.


Šta će Crnoj Gori, današnjoj Crnoj Gori, Vlada nacionalnog spasa? Crna Gora ima Vladu, koja obavlja svoje poslove u skladu sa ustavom i zakonom. Ne prijeti nam nikakvo bombardovanje, Bogu hvala, nije najavljena ni neka ekološka katastrofa, elementarna nepogoda, ništa od toga. A opet, svaki dan, u medijima, izjave o formiranju Vlade nacionalnog spasa.

Milo Đukanović za Financial Times: Crna Gora dokazuje posvećenost evroatlantskim vrijednostima

Milo Djukanovic na CetinjuMILO ĐUKANOVIĆ, PREDSJEDNIK VLADE CRNE GORE:

 

Crna Gora dokazuje posvećenost evroatlantskim vrijednostima

(tekst pisan za Financial Times, britanski međunarodni dnevni list)

 

Iako je Crna Gora jedna od najmanjih država na Balkanu, čiji broj stanovnika jedva da prelazi 600.000, njeni građani su ljudi s ambicijom. Od obnove naše nezavisnosti 2006. godine, na referendumu koji je održan u skladu s najvišim evropskim standardima, postavili smo dalekosežne ekonomske i političke reforme za naš primarni cilj.

Blog Igora Lukšića, potpredsjednika DPS: Simbolika 2014-te

Igor luksic 032014.

 

Ušli smo u godinu u kojoj je mnogo simbolike i veza sa istorijskim događajima. 2014. označava 100 godina početka I (Velikog) Svjetskog rata. Velikog i po žrtvama, jer je to bio prvi takav masovni rat, ali i po posljedicama. Prestrojavanja velkih sila multipolarnog svijeta u decenijama koje su prethodile sukobu, ispoljavanje imperijalnih ambicija, ali i nastojanje očuvanja postojeće podjele karata, imali su svoj više nego očigledan izraz na Balkanskom poluostrvu. Multipolarnost tadašnjeg svijeta nudi mnoge lekcije za današnji. Treći Balkanski rat postao je svjetski i utro je put ključnim događajima koji opredjeljuju svjetska kretanja narednih 100 godina.

Goran Jevrić: Parlamentarni izbori 2012. godine potvrdili rast povjerenja građana Crne Gore u DPS i lidera Mila Đukanovića

Goran-JevricWebParlamentrani izbori 2012.godine su potvrdili autoritet koji u Crnoj Gori ima vladajuća Evropska koalicija i njen lider Milo Đukanović, predsjednik DPS-a, jer ne samo da smo ponovo pobijedili na parlamentarnim izborima, već smo u odnosu na izbore 2009.godine dobili veću podršku građana za 13.684 glasa ili za oko 8,13%.

 

 

Crna Gora je možda jedina država i van regiona zapadnog Balkana, koja je uspjela da se bez većih ekonomskih potresa izbori sa kriznim situacijama tokom prethodnih godina koje je dominantno kreirala globalna ekonomska kriza.

Blog Uroša Andrijaševića: Ko je stvarni pobjednik izbora

Uros_AndrijasevicAutorski tekst Uroša Andrijaševića, saradnika u nastavi na Fakultetu za državne i evropske studije i člana Komisije Glavnog odbora DPS za razvoj i promociju demokratskog društva i vladavinu prava

 

''Jednom u životu digni bijelu zastavu i prihvati to kao svoju pobjedu...''

 

Crnogorska (izborna) groteska prethodne neđelje poprimila je, čini se, obrise kao nikada do sad. Za razliku od svojevrsnog balkanskog fenomena glorifikacije poraza stoljećima već unazad, u Crnoj Gori takva praksa se primjenjuje nešto duže od dvadeset godina, od uvođenja višestranačkog političkog sistema. Istini na volju, fenomen je prisutan (za sada) samo u političkoj sferi.

Goran Jevrić: Referendumska politika opozicije - referendumski rezultat na izborima 14. oktobra

Goran JevricNa parlamentarnim izborima zakazanim za 14.oktobar 2012.godine, građani Crne Gore će glasati o NACIONALNIM INTERESIMA I BUDUĆNOSTI CRNE GORE!

„Crna Gora je zemlja dobrih vijesti sa Balkana“ – i to ne po ocjeni domaćih analitičara, već je to konstatacija, više puta saopštena sa najodgovornijih i najvažnijih globalbih političkih i ekonomskih adresa!

Zar jedna mlada država kao što je Crna Gora, može dobiti kvalitetniju ocjenu od saopštene? I to još posmatrajući crnogorsko okruženje: u kom se u kontinuitetu vode DISKUSIJE, jer lokalni političari ne prihvataju DIJALOG kao model za rješavanje balkanskih izazova.

Ratka Seka Strugar - Tim lavljeg srca

Ratka StrugarAutorski tekst Ratke Seke Strugar, članice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS-a, objavljen na Portalu Analitika.

 

Gledam i mislim: Koliko samo želje i hrabrosti, volje i ljubavi, zajedništva i čojstva kod ovih momaka. Da nas drže, da nas hrane, da ne zaboravimo ko smo i što smo, ko su nam preci i po čemu smo bili poznati i cijenjeni. Da nas nauče kako se može, čak i kad ne vjeruju u vas. Da ne zaboravimo da poštujemo protivnika i da jedino tako, sa vjerom u sebe, srcem i glavom (glavom!) možemo krenuti dalje. Inače, loše nam se piše. 

Aleksandar Pavićević - ... 6 godina kasnije...

Aleksandar-Pavicevic-01Blog Aleksandra Pavićevića, predsjednika Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore


...  6 godina kasnije ...

Nikada neću zaboraviti osjećaj toga jutra kada je osvanuo 21. maj prije tačno šest godina.... neki  čudan nemir i zebnja ... oćemo li nakon toga toga dana biti svoji na svome ?… ili opet povratak u prošlost … i nastavak agonije …

Goran Jevrić: Šta je nacionalni interes?

Goran-JevricWebBlog Gorana Jevrića, člana Izvršnog odbora DPS Crne Gore

 

Crna Gora je zemlja dobrih vijesti sa Balkana i to ne po ocjeni domaćih analitičara, već su to konstatacije saopštene sa najodgovornijih i najvažnijih globalnih političkih i ekonomskih adresa. Zar jedna mala država, kao što je Crna Gora, može dobiti kvalitetniji epitet od tog? I to još na prostoru gdje se neprestano vode diskusije, jer dijaloge mnogi ne prihvataju kao model za rješavanje naših izazova. Crna Gora, kao mali ekonomski sistem, svoju održivu ekonomsku budućnost može kreirati isključivo u okviru sveopšte otvorenosti prema svijetu. Bilo da je riječ o političkoj, ekonomskoj, kulturnoj, sportskoj, obrazovnoj,..

 

Milorad Vuletić: Ne bojte se, samozvani mučenici

29Milorad-Vuletic-Web1Blog Milorada Vuletića, poslanika Demokratske partije socijalista Crne Gore


Dijeleći klupe u Crnogorskom parlamentu, često sam bio u prilici, da od strane kolega iz opozicije, čujem kvalifikacije i komentare koji vrijeđaju ljudsko dostojanstvo, zdrav razum, pa i stvaraju dilemu: dokle – u ime očuvanja digniteta parlamenta, dokle – u ime evropskih manira, dokle – u ime sevapa, dokle – u ime i za ime boga pružat ruku onome ko je do nedavno u drugoj držao kalašnjikov.

 

Dokle ću slušati kako sam korumpiran, kako sve propade zahvaljujući meni i mojoj partiji, mojim drugovima i prijateljima, kako Crna Gora propada i željno čeka da je spasu oni što su joj cio život o glavi radili, što i dan-danas sa istom energijom obigravaju oko stranih ambasada, obilaze strane centre moći šireći neistine kako bi za sebe obezbijedili korist, a za svoju državu štetu. Računaju, valjda, što je Crnoj Gori lošije, njima je bolje.

Strana 1 od 3